Njemačka: Potpredsjednik židovskog vijeća bavi se drogom?

DRŽAVNO odvjetništvo u Berlinu je protiv potpredsjednika Središnjeg židovskog vijeća Njemačke Michela Friedmana ovoga tjedna pokrenulo postupak zbog osnovane sumnje u povredu zakona o opijatima.

Prema priopćenju glasnogovornika odvjetništva Bjoerna Retzlaffa, prilikom pretresa Friedmanovog stana i ureda u Frankfurtu na Majni su pronađeni paketići koji su "tipični za scenu".

Iako prije nego budu obavljene analize pronađenog materijela odvjetništvo nije objavilo o kakvim se paketićima radi, pretpostavlja se da je riječ o kokainu.

Odvjetništo je tijekom sudskog procesa protiv jednog ukrajinskog lanca trgovaca ljudima došlo do nekih saznanja o Michelu Friedmanu zbog kojih je i pokrenulo istragu. Istražni organi su prilikom prisluškivanja telefona optuženih Ukrajinaca, koje se optužuje da su za velike svote novaca bogatim mušterijama u Berlinu nabavljali prostitutke iz Ukrajine, nekoliko puta naišli na ime Michela Friedmana što ih je uputilo na daljnju istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odvjetništvo nije priopćilo na koji je način Friedman povezan s trgovcima ljudi ali se naglašava da nije optužen. Friedman je osim što obavlja funkciju potpredsjednika Središnjeg židovskog vijeća Njemačke i poznati voditelj političkih TV emisija.

Njegovi roditelji su židovski logoraši koje je Oskar Schindler spasio iz logora Bergen-Belsen.

Zbog svojih emocionalnih medijskih istupa Friedman se često nalazio u središtu kontroverzi.

Tako je liberalni političar Juergen Moellemann, koji je prije tjedan dana izvršio samoubojstvo prilikom pada padobranom, Friedmana je optužio da svojim agresivnim nastupom potiče antisemitizam u Njemačkoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara