Njemačka: Ptičja gripa ugrožava Svjetsko prvenstvo u nogometu?

Njemački političari razmišljaju o odgodi Svjetskoga nogometnog prvenstva ako virus ptičje gripe, koji se zadnjih tjedana proširio sjevernom Njemačkom, na proljeće prijeđe na čovjeka, prenose u utorak njemački mediji. L

"Recimo da se virus pojavi, a pred nama je tako velika priredba, držim da ju treba otkazati", izjavila je Baerbel Hoehn, predsjednica parlamentarnog povjerenstva za poljoprivredu.

Političarku stranke Zelenih podupro je i voditelj programa za epidemije pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) Klaus Stoehr.

"To nije puki pesimizam, nego moramo zaista dobro razmisliti što ćemo sa Svjetskim nogometnim prvenstvom ako zaraza zahvati ljude", smatra Stoehr. On, međutim, ne vidi razloga za paniku zbog toga jer su uvjeti u Njemačkoj drukčiji nego u zemljama u kojima je virus H5N1 prešao na čovjeka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska nogometna federacija (FIFA) i Organizacijski odbor Svjetskoga nogometnog prvenstva za sada su odbili očitovati se o tome kako bi se ponašali ako se pojavi epidemija.

U međuvremenu je na baltičkom otoku Ruegenu u još 22 uginule ptice utvrđen virus ptičje gripe pa se broj registriranih slučajeva u Njemačkoj popeo na 103.

(Hina) xnkre ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara