Njemačka se nada povećanju izvoza energije od vjetroelektrana

Njemačka industrija proizvodnje energije pomoću vjetra sve više polaže nade u povećanje izvoza zbog zastoja rasta na domaćem tržištu, priopćili su u utorak vodeći ljudi te industrije na hannoverskom sajmu.

Udruga proizvođača energije pomoću vjetra na prezentaciji na hannoverskom sajmu istaknula je kako je u 2004. godini izvoz prvi puta premašio 50 posto prihoda te industrije. Očekuje se da će ove godine udio izvoza narasti na dvije trećine, a udruga najveći potencijal vidi u Japanu, Britaniji, Kini i Austriji.

"Izvoz je važan kako bi se taj sektor nastavio širiti", rekao je predsjednik udruge Peter Ahmels. Ahmels je istaknuo da i uz usporavanje rasta domaćeg tržišta ta industrija ove godine očekuje povećanje zaposlenih za oko 6000. Ova industrijska grana trenutačno zapošljava oko 60.000 ljudi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će njemačko tržište, počevši od 2006. godine, ponovno dobiti veći zamah kada se izgrade prvi parkovi vjetroelektrana u Sjevernom i Baltičkom moru, rekao je Ahmels. Energija dobivena vjetrom sada pokriva oko 5 posto potreba Njemačke za strujom.

(Hina) xakoz ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara