Njemačka: socijaldemokrati očekuju velik pad broja članova

Njemački socijaldemokrati očekuju drastičan pad broja aktivnih članova a time i financijske poteškoće, javlja tjednik Der Spiegel u najnovijem broju. L

Blagajnica Socijaldemokratske stranke Njemčke (SPD) Inge Wettig Danilemeier računa s tim da će u sljedećih nekoliko godina SPD izgubiti do 170.000 aktivnih članova.

Gubitak članova povezan je s visokom starosnom dobi pripadnika SPD-a, a s obzirom na to da umirovljeni članovi plaćaju smanjenu članarinu, dobni problem postao je i financijski problem, smatra Wettig-Danielmeier. Ona stoga predlaže akciju pridobijanja mlađih a time i platežno sposobnijih članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dok SPD ne pomladi svoje članstvo ne preostaje drugo nego poduzimanje drastičnih mjera štednje jer je situacija dramatična, zaključila je Wettig Danielmeier.

SPD, kojoj pripada i njemački kancelar Gerhard Schroeder, unatoč najavljenim poteškoćama još ke uvijek najimućnija njemačka politička stranka kojoj djelomično ili u potpunosti pripada velik broj poduzeća uglavnom izdavačke ili tiskarske branše.

(Hina) xnkre ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara