Njemačke vlasti sumnjiče 59 izbjeglica za povezanost s terorizmom

Njemačke vlasti sumnjiče 59 izbjeglica za povezanost s terorizmom

Foto: FAH

NJEMAČKE vlasti provode istragu nad 59 izbjeglica osumnjičenih zbog povezanosti s terorističkim organizacijama.  

Ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere ističe da se ne smije sumnjičiti sve izbjeglice zbog istrage nekih pojedinačnih slučajeva.  

"U pitanju je 59 istraga zbog povezanosti s terorističkim strukturama, a u zemlji imamo stotine tisuća novopridošlica", objašnjava de Maiziere. "Pokazalo se da u najvećem broju   slučajeva sumnje nisu opravdane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nužna bolja zaštita granica

De Maiziere je smatra kako granice Njemačke moraju biti bolje zaštićene, ali pritom se ne smije sprječavati da izbjeglice da u zemlju ulaze na legalan i siguran način u, kako je istaknuo, "razumnom broju".

Napomenuo je i da u slučaju prošlotjednog napada u Munchenu nije bilo pokazatelja da se počinitelj, sin iranskih tražitelja azila rođen u Njemačkoj, nije uspio integrirati u njemačko društvo.

Njemačka se suočava s naglim porastom broja zločina iz mržnje koji posebno pogađaju izbjeglice s Bliskog istoka. Njemačka se zbog toga nedavno našla pod kritikama Amnesty Internationala, a posebno zabrinjava podatak da je čak 90% napada na prihvatilišta za imigrante u 2014. godini nije riješeno.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara