Njemački predsjednik otputovao u Japan na otvaranje "Godine Njemačke"

Njemački predsjednik Horst Koehler u subotu navečer je poletio iz Berlina za Tokio gdje će službeno otvoriti veliku promotivnu manifestaciju "Njemačka u Japanu 20052006" namijenjenu predstavljanju Njemačke i njezinih kapaciteta Japancima.

Osim Tokija Koehler će posjetiti i Yokohamu, Nagoyu, Kyoto i Shin-Kobe tijekom četverodnevnog boravka u Japanu.

Zajedno s japanskim princom prijestolonasljednikom Naruhitom Koehler će službeno otvoriti jednogodišnju manifestaciju "Njemačka u Japanu" koja počinje izložbom odabranih umjetnina iz berlinskih muzeja u Nacionalnom muzeju u Tokiju.

Pod naslovom "Prizori božanskog" u Tokiju će biti izložena remek-djela iz 10 berlinskih muzeja. Eksponati sežu od arapske kaligrafije i poprsja kraljice iz egipatske grobnice do emajliranih keramičkih lavova iz Babilona i francuskih impresionista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošlog mjeseca je 250 umjetničkih eksponata iz Saskog državnog muzeja u Dresdenu izloženo u Kobeu do 22. svibnja.

Njemačka godina u Japanu pokazat će i njemački kapacitet u industrijskoj proizvodnji i znanosti. Više od 50 najjačih njemačkih proizvođača prezentirat će svoja dostignuća s najrazličitijih područja, od mode i dizajna, preko fotografije do elektronike, optičke opreme i drugih proizvoda i tehnologija.

Anekete provedene u Japanu pokazuju da, premda japansko stanovništvo uglavnom ima čvrsto formirane stereotipne predodžbe o Njemačkoj - poglavito pivo, dvorčeve Ludwiga II u Bavarskoj, posebno Neuschwanstein, ili Gotheovu pjesmu Lorelei - među mlađom japanskom populacijom je zanimanje za Njemačku, njezinu tradiciju i postignuća posljednjih godina dramatično opalo.

(Hina) xsd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara