Njemački student: Halo policija? Ubio sam i raskomadao čovjeka

Tekst: F.M.
Foto: Bild


DVA SATA prije svog 28. rođendana Mario Z. Iz Berlina nazvao je policiju. "Dobar dan", pozdravio je službenika koji mu se javio. Predstavio se imenom i prezimenom, a onda rekao "Ubio sam čovjeka i onda ga raskomadao".

Tri dana ranije, u subotu, Mario je blizu Banhof ZOO-a u Berlinu počeo razgovor s muškarcem, vjerojatno muškom prostitutkom. Mario je rekao kako ne zna muškarca, niti njegovo ime. Njih su dvojica otišli u Marijev stan. Piti i vjerojatno se seksati.

Nedavno izašao iz zatvora

Mario, student lingvistike, već godinu dana živi u stanu u dvorištu. Susjedi ga rijetko viđaju. Krajem 2008. je izašao iz zatvora, u kojemu je odslužio tri godine zbog oružane pljačke. Sad je vani na uvjetnoj kazni.

U razgovoru s policajcima Mario je ispričao kako se probudio i pored sebe vidio mrtvog muškarca. Mladić je bio zatučen sjekirom. Mario je odlučio djelovati.

Pilom raskomadao muškarca, zadržao glavu

Iskoristio je pilu za drva i raskomadao tijelo mladića. Pojedine komade tijela spremio je u plave vreće za smeće i odnio ih u drugi dio grada, udaljen oko kilometar i pol od svog stana.

Mladićevu glavu je zadržao. Ni sam ne zna zašto. Glavu su policajci nakon bizarnog priznanja pronašli u frižideru Marijevog stana. Još uvijek nije jasno tko je bio ubijeni mladić, policija i dalje vrši istragu.

Mario je uhićen zbog ubojstva i vjerojatno neće pretjerano dobro proći na sudu zbog svoje kriminalne prošlosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara