Nobilo ne vjeruje da je Polančec utjecao na svjedoka, prijeti mu povratak iza rešetaka

Nobilo ne vjeruje da je Polančec utjecao na svjedoka, prijeti mu povratak iza rešetaka

Foto: Damjan Tadić / Cropix

ZBOG sumnji da je nezakonito pokušao utjecati na svjedoke u slučaju Podravka, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec sutra će možda biti vraćen u pritvor. Uskok sumnja da je pokušao utjecati na dvojicu sadašnjih članova uprave Podravke, Miroslav Vitkovića i Zdravka Dimača. Polančecov odvjetnik Anto Nobilo potvrdio nam je da se njegov branjenik prije manje od tjedan dana susreo s Dimačem u Croatia osiguranju.

"Prema onome što mi je kratko rekao Polančec, radilo se o kratkom susretu u kojemu su razmijenili nekoliko rečenica. Jedan prema drugom nisu bili najljubazniji, no pretpostavljam da je to bilo daleko od bilo kakvog utjecaja na svjedoka. Nismo stigli o tome  detaljnije popričati, nikad takve razgovore s klijentima ne obavljam telefonski", rekao je Indexu Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Polančecovog odvjetnika nismo uspjeli doznati na koji se način od njegovog klijenta ugrožen osjetio drugi svjedok u aferi Spice, aktualni šef uprave Podravke Miroslav Vitković. Spekulira se da je Vitković prilikom svjedočenja pred istražiteljima Uskoka teretio upravo Polančeca i bivši menadžment tvrtke koji se danas s njim nalazi na optuženičkoj klupi.

Hoće li se bivši potpredsjednik Vlade vratiti iza rešetaka, znat će se sutra nakon 10 sati, kad istražni sudac donosi odluku o (ne)pritvaranju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara