Nobilo: Polančec je uhićen kako bi ga se spriječilo da spasi Podravku

Nobilo: Polančec je uhićen kako bi ga se spriječilo da spasi Podravku

Tekst: J.D.
Foto: Index


DAMIR POLANČEC bio je na rubu sklapanja "poslova koji bi osigurali da šteta u Podravci nikad ne nastupi", a postoje opravdani razlozi za sumnju da je uhićen upravo da bi se to spašavanje Podravke spriječilo, rekao je u emisiji "Otvoreno" Polančecov odvjetnik Anto Nobilo.

Nobilo je Polančeca vidio nakon uhićenja i kaže da je u dobroj formi, koncentriran i oran za pravosudnu bitku. O sadržaju kaznene prijave ne može govoriti, zbog novog Zakona o kaznenom postupku, koji, kako je rekao, "stavlja Polančeca u nepovoljan položaj.

"Vidjeli smo sliku uhićenog Polančeca, poslana je poruka da se radi o kriminalcu. Ne možemo precizno znati zašto je uhićen, koji mu je stav, koji dokazi i kako će se braniti. U javnosti njegovog glasa nema, čak ni preko odvjetnika", rekao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik nije mogao reći ni kako se Polančec izjasnio po pitanju prijave, ali je napomenuo da je u zadnjih nekoliko mjeseci njegov klijent stalno ponavljao svoju nevinost. Također je opovrgnuo spekulacije da istraga ide prema bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

"Profesor Ljubo Jurčić je u nekoliko navrata rekao da u Podravci postoji samo potencijalna šteta. Polančec je radio niz poslovnih savjeta i aktivnosti čiji je cilj bio da ta šteta nikad ne nastupi", rekao je Nobilo.

"Uvijek postoji neki interes, stvari nikad nisu sasvim jednostavne. U ovom trenutku da je Polančec uspio sklopiti neke poslove, šteta za Podravku nikad ne bi nastupila. Njegovo je uvjerenje da je uhićen upravo kako to ne bi uspjelo. Kad bi se Podravka sanirala, postavilo bi se pitanje tko je vlasnik 10 posto dionica, koje na kraju mogu biti na jezičac na vazi. Ne mogu reći da je to tako, ali imamo razloga vjerovati da je to jedan od mogućih razloga za uhićenje", zaključio je Nobilo.

Treba napomenuti kako je urednica i voditeljica Hloverka Novak Srzić vijesti koju je sama prozvala "viješću godine" dala desetak minuta, nakon čega se emisija vratila na svoju planiranu glavnu temu, pitanje Dinamovog stadiona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara