Noćas u Osijeku oduzeto 18 vozačkih dozvola zbog vožnje pod utjecajem alkohola

U NOĆAŠNJOJ akciji osječko-baranjske prometne policije, u kojoj je pojačano testirala mlade vozače na alkohol, samo je u Osijeku 18-orici vozača oduzeta dozvola zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a jedan je vozač isključen iz prometa jer je i nakon što mu je oduzeta vozačka dozvola vozio pod utjecajem alkohola.

Noćašnja posljedica konzumacije alkohola i neprilagođene brzine jest pogibija 18-godišnjeg mladića A.V. iz Donjeg Miholjca u prometnoj nesreći koja se dogodila u 5,20 sati u Podravskim Podgajcima. U njoj je teško ranjeno još troje mladih - vozač R.Š. (1980.), koji je bio pod utjecajem alkohola, i dvije djevojke, M.M. (1983.) i T.J. (1984.) koje su na odjelu intenzivne njege i, po riječima liječnika, život mu je u opasnosti.

Načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa osječko-baranjske policije Ivan Opačak, koji je noćas s novinarima obilazio osječko-baranjske prometnice, rekao je da su najćešće uzroci nesreća vožnja pod utjecajem alkohola, i to upravo mladih vozača, te brzina. Prošle godine u Osječko-baranjskoj županiji poginulo je 70 osoba (dvostruko više nego pretprošle), a među poginulima 25 je bilo u dobi do 24 godine.

Prošle je godine otkriveno tisuću vozača pod utjecajem alkohola, zbog čega je oduzeto 600 dozvola. Ostali su vozili iako su im dozvole bile oduzete, ili pak bez položenog ispita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samo ovog vikenda otkriveno je 30 vozača pod utjecajem alkohola.

Poseban problem su biciklisti, upozorio je Opačak, od kojih se mnogi voze pod utjecajem alkohola. Noćas je prometna policija iz prometa isključila biciklista koji je imao čak 3,02 promila alkohola u krvi.

Osijek je pun mladih vozača koji subotnje večeri provode u kafićima, ponajviše u osječkoj Tvrđi. Jutros oko pet sati na obilaznici prema Čepinu dogodila se prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđena trojica mladića, a vozač je imao 1,76 promila alkohola u krvi.

Nažalost, ističe načelnik Opačak, kazne za vožnju pod utjecajem alkohola su preblage, a još se ne testiraju vozači na drogu, koja je također bitan uzrok nesreća.

"Moj je savjet roditeljima da povedu veću kontrolu nad svojoj djecom, kojoj u pravilu daju automobile ili im kupuju vozila", rekao je Opačak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara