Norac nastavio obranu

DRUGOOPTUŽENI u suđenju tzv. gospićkoj skupini na Županijskom sudu u Rijeci umirovljeni general Mirko Norac u nastavku obrane danas je potanko govorio o organizaciji obrane Gospića i prvim mjesecima rata na gospićkom području.

Norac je kazao da u prvo vrijeme nakon njegova dolaska iz antiterorističke jedinice u Lučkom u Gospić na gospićkom području nije bilo organizirane vojske. Kazao je da su zapovjednici nižih postrojba bili samostalni u odlukama o pojedinim vojnim akcijama. Izjavio je da je tadašnji predsjednik Kriznog štaba za Gospić Ante Karić izdavao naredbe za pojedine akcije, navodeći kao primjer napad na Lički Osik i Ljubovo, čemu su se, po Norčevim riječima, suporotstavili on i optuženi Stjepan Grandić. Na to je Karić, rekao je Norac, kazao da te akcije moraju biti obavljene bez obzira na žrtve.

Norac je kazao da je u Gospić iz postrojbe u Lučkom došao na prijateljevu molbu kako bi zajedno s nekolicinom svojih suboraca iz te postrojbe organizirao obranu i uvježbao vojnike.

Predsjednica Sudskog vijeća sutkinja Ika Šarić nakon stanke određene nakon što se optuženi Grandić požalio na slabost, izvijestila je da je zatvorski liječnik utvrdio povišenje njegova tlaka, ali da je sposoban pratiti raspravu.

Suđenje se nastavlja sutra nastavkom obrane Mirka Norca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara