Nova istraga protiv Berlusconija zbog utaje poraza

TUŽITELJSTVO u Milanu otvorilo je istragu zbog sumnje da je talijanski premijer Silvio Berlusconi, kao poduzetnik u razdoblju od 1994. do 1996. godine, utajio porez i prikazao lažnu bilancu svojih tvrtki, piše u petak talijanski list "Corriere della Sera".

Berlusconijeva tvrtka, ranije Fininvest, a sadašnji Mediaset, je navodno, preko svojih ekspozitura ili "off-shore" tvrtki, na Djevičanskim otocima kupila paket prava za tv-filmove u Americi, koji su zatim prikazani na kanalima televizijskih postaja u Italiji.

Kupoprodajni poslovi, kako piše "Corriere della Sera", iznosili su oko 470 milijuna eura i navodno je utajen porez u iznosu od oko 170 milijuna eura.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo u Milanu je zatražilo dodatne dokumente iz SAD-a, te Švicarske, gdje su bili bankovni računi preko kojih je, navodno, vršen transfer novca.

Osim Berlusconija, pod istragom je i sadašnji predsjednik Mediaseta, Fedele Confalonieri i još šest osoba s vrha bivšeg Fininvesta. Berlusconijevi odvjetnici kažu kako je riječ "o pravom ludilu", a ne o utemeljenoj istrazi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara