NOVA IZDANJA SPLITSKOGA VERBUMA

Izdavačka kuća "Verbum" predstavila je četiri nova izdanja religiozne tematike.

U biblioteci "Anima", u sklopu koje taj splitski izdavač izdaje djela s tematikom kršćanske duhovnosti, te u okviru "Klasika katoličke literature" izašla su djela sv. Franje Saleškog "Radovati se u Bogu - Duhovni putokazi", zatim patera Ivana Fučeka "Vojevati pod Kristovom zastavom - duhovne vježbe" te knjiga Francisa W. Johnstona "Let duše - Duhovni savjeti i misli svetaca". Verbumova "Posebna izdanja" bogatija su za djelo Davea Duranda "Upravljanje vremenom za katolike".

O knjigama je na današnjem predstavljanju govorio glavni urednik te nakladne kuće Petar Balta koji je za knjigu "Let duše - Duhovni savjeti i misli svetaca" rekao kako nije ni malo pretenciozna, već puna bisera i kršćanske mudrosti, koje je autor sabrao iz spisa, propovijedi i izreka poznatih svetaca.

Knjiga "Radovati se u Bogu - Duhovni putokazi" pokazuje da je težnja za savršenstvom odlika, ne samo klerika, nego da je ona specifična za sve kršćane. To se djelo nameće kao duhovni putokaz jer stilom pisanja, jednostavnošću tekstova, konkretnošću i praktičnošću te dubokom mudrošću misli može čitatelje dovesti do istinske radosti u Bogu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan od naših najuglednijih teologa pater Ivan Fuček svoja razmatranja o Bogu, smislu čovjeka, grijehu, obraćenju, euharistiji i vječnim istinama sabrao je u knjizi "Vojevati pod Kristovom zastavom - duhovne vježbe".

Posebno izdanje "Upravljanje vremenom za katolike" predstavlja uistinu neobičnu knjiga, koja se i na prvi pogled, po dizajnu, razlikuje od ostalih.

Cilj joj je čitatelju pomoći u pronalaženju više vremena za sebe, svoju obitelj i Boga, ističe Balta, jer je Dave Durand knjigu napisao iz vlastitog iskustva koje je stekao kao poslovni čovjek, pisac, sportaš, otac i, naravno, revan katolik. Vjerski pečat knjizi daje to što Durand na upravljanje vremenom gleda s kršćanskog aspekta.

(Hina) xdstr ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara