Novac iz Brodosplita prebačen na račune Vukasovića, Luetića i Tramontane

DIO NOVCA iz splitskog škvera, iznosi između 100 i 200 tisuća eura, prebačeni su na račune Gorana Vukasovića i Ante Luetića, predsjednika i člana Uprave Brodosplita, te na račun Matea Tramontane, predsjednika Uprave Brodotrogira, potvrdili su nalazi istražitelja angažiranih na rješavanju afere "Wessles".

Današnje izdanje Slobodne Dalmacije piše, pozivajući se na visoko pozicioniranog policijskog istražitelja, kako će mutni poslovi u Brodosplitu ipak dobiti sudski epilog. Za pronevjeru četiri milijuna eura uz Dragu Mačeka, posrednika u sklapanju poslova s njemačkim Wesselsom, teretit će se predsjednik Uprave Goran Vukasović, član Uprave Ante Luetić i predsjednik Uprave Brodotrogira Mateo Tramontana.

Kako su istražitelji otkrili da je Maček na račune Vukasovića, Luetića i Tramontane prebacio dio od četiri milijuna eura, splitski dnevnik piše da će protiv njih četvorice - zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti, biti pokrenut postupak na sudu, a moguće je da se zatraži i njihovo pritvaranje. Kaznenu prijavu bi trebala podnijeti za taj slučaj nadležna Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Siniša Poljak, bivši potpredsjednik Nadzornog odbora Brodosplita, mogao bi u ovoj aferi ostati "čist". Naime, prema rezultatima istrage on nema niti je imao otvoren račun u Austriji.

R.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara