Novalić se prvi put branio sa slobode

Novalić se prvi put branio sa slobode
NA OSJEČKOM Županijskom sudu danas je održana prva rasprava na kojoj se Antun Novalić, bivši predsjednik NK Osijeka, u nastavku suđenja zbog zlouporabe položaja i ovlasti branio sa slobode.

Novalić je optužen da je pri ugovaranju prelaska petorice nogometaša toga kluba u inozemne klubove od 1996. do 2001. ostvario protupravnu imovinsku korist i oštetio NK Osijek za 64 milijuna kuna. Potkraj rujna ove godine odlukom Ustavnog suda Novalić je pušten iz pritvora, u kojem se nalazio od svibnja prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na glavnoj raspravi svjedočio je bivši trener toga kluba Milan Đuričić, kazavši kako se optuženi Novalić skrbio za plaćanje i transfere igrača te kako je čuo da je optuženik igrače za uspješne nastupe u klubu nagrađivao i svotama do nekoliko tisuća maraka.

Na upit optuženoga Novalića smatra li da su ugovoreni inozmeni prelasci igrača Marka Babića, Jurice Vranješa i Petra Krpana bili u skladu s tržišnim cijenama svjedok je odgovorio kako je bio iznenađen visokim cijenama tih prelazaka koje su, kako drži, za tadašnje igračke vrijednosti tih nogometaša bile vrlo povoljne.

Suđenje se nastavlja sutra.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara