Nove informacije o nesreći u Tesli: Autopilot upravljao dok je vozač gledao Harryja Pottera?

Nove informacije o nesreći u Tesli: Autopilot upravljao dok je vozač gledao Harryja Pottera?

Screenshot: YouTube

U NESREĆI koja se dogodila prije otprilike dva mjeseca u Teslinom automobilu poginuo je vozač. Automobilom je tada upravljao autopilot. Pojavili su se novi detalji tragedije.

> Teslin obožavatelj je prva žrtva u samovozećem automobilu

Naime, prema informacijama koje prenosi Daily Mail, vozač kamiona koji je sudjelovao u nesreći rekao je za je vozač Tesle tijekom vožnje gledao Harryja Pottera na prijenosnom DVD playeru.

Lokalna policija za medije je potvrdila kako je Brown u automobilu imao prijenosni DVD, no nisu potvrdili da je zaista gledao film tijekom vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elon Musk, vlasnik Tesle, komentirajući nesreću rekao je kako je njihov softver za upravljanje automobilima sve bolji i precizniji, no da se ipak ne radi o savršenom softveru. Zbog toga bi se, tvrdi Musk, vozači i dalje trebali skoncentrirati na vožnju te držati ruke na volanu.

Prema videozapisima koje je Joshua Brown objavljivao na YouTubeu, čini se da je imao veliko povjerenje u Teslin autopilot kojeg je često koristio. Jedan video prikazuje kako nije držao ruke na volanu dok je autopilot upravljao vozilom u koloni. Zahvaljujući ovom softveru jednom je izbjegao prometnu nesreću.

Nesreću i dalje istražuju regulatorna tijela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara