Nove nevolje za pionira pretvorbenog kriminala: Kutli tjeralica i za Dalmu

Nove nevolje za pionira pretvorbenog kriminala: Kutli tjeralica i za Dalmu

Foto: CMC

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu traži pritvor za Miroslava Kutlu kako bi se osigurala njegova nazočnost na suđenju za pretvorbeni kriminal u Dalmi. Jučer je zakazana još jedna rasprava u predmetu koji je započeo sa suđenjem tek 2009. godine, unatoč tome što je optužnica dignuta prije devet godina. Na predmetu su se izmijenila čak četiri suca.

Sutkinja Marisa Matić nije (kao ni dosad) objektivno mogla ništa napraviti jer Kutle, očekivano, nije došao. Dok prije pola godine nije pobjegao u Bosnu zbog pravomoćne presude za Gradski podrum, bio je uredan optuženik. Pojavljivao se i na suđenju za Dalmu, ali i Slobodnu Dalmaciju, koje vodi Županijski sud u Splitu. Sad dolaze drugi, a nema Kutle. Sve djeluje kao dobro uštimani skeč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čemu pritvor?

Branitelj Željko Gulišija usprotivio se prijedlogu za Kutlinim pritvaranjem. Kaže Gulišija da je doneseno rješenje kojim se Kutle upućuje na izdržavanje kazne pa mu nije jasno na koji bi način Kutle mogao nazočiti raspravi ukoliko se nalazi na izdržavanju.

Sutkinja Matić zatražit će od Ministarstva pravosuđa provjeru informacije s kojom raspolaže odvjetnik Gulišija, a spis će dostaviti izvanraspravnom vijeću kako bi donijelo odluku o određivanju pritvora za Kutlu. Kako stoje stvari, mogla bi uskoro "puknuti" još jedna tjeralica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara