novi čelnici europskog doma i pokreta početkom prosinca preuzimaju dužnost

Novoizabrani čelnici Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb svoje bi dužnosti u tim udrugama, kako se doznaje, trebali preuzeti početkom sljedećeg mjeseca.

Središnji odbor Europskog pokreta Hrvatska na sjednici održanoj krajem prošlog tjedna za predsjednika je izabrao Tomislava Čizmića, a za glavnog tajnika Tomislava Prosinečkog.

Za predsjednika Europskog doma izabran je Mislav Stipić, dok je nova glavna tajnica Vesna Šimić.

Glavni tajnik Europskog pokreta Tomislav Prosinečki za Hinu je kazao da novo vodstvo udruga nakon preuzimanja dužnosti planira pokrenuti niz akcija i projekata, koji će članovima pružiti nove pogodnosti i usluge.

No, o konkretnim projektima Prosinečki danas nije želio govoriti, kazavši da će nakon preuzimanja dužnosti sazvati konferenciju za novinare na kojoj će detaljno razložiti novi plan rada udruga.

Dodao je da prije stupanja novoizabranog članstva na dužnosti gradska tijela moraju verificirati novi statut, kao i odluke Skupštine o izboru novog vodstva, što očekuju da će biti gotovo do kraja studenoga.

Prosinečki je kazao i da o namjerama jačanja aktivnosti govori i nedavno pokrenuta humanitarna akcija za pomoć Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi iz Gornje Bistre.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U udrugama ističu kako je izborom novih čelnih ljudi nakon kraće stanke konsolidiran rad Europskog pokreta i Europskog doma Zagreb.

Od srpnja ove godine, kada je s dužnosti glavnog tajnika razriješen Ljubomir Čučić, udruge su bile bez stalnog vodstva.

Čučić je ostavku podnio u svibnju, nakon što ga je supruga Magali Boers-Čučić u medijima optužila za višegodišnje psihičko i fizičko zlostavljanje. Nakon što ga je Skupština Europskog pokreta dva mjeseca kasnije razriješila dužnosti i imenovala privremenu glavnu tajnicu odlučeno je da će novi glavni tajnik biti izabran temeljem javnog natječaja.

Javni je natječaj dovršen u listopadu, a tada je održana i izvanredna skupština Europskog pokreta. Skupština je tada izabrala novi Središnji odbor od 25 članova, te mu dodijelila i većinu ovlasti koje je do tada imao glavni tajnik.

I nakon "oduzimanja" ovlasti dužnost glavnog tajnika Europskog pokreta ostala je profesionalna, dok će predsjednik kao i do sada volontirati.

(Hina) am sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara