Novi eko brod u rapskom akvatoriju

RAPSKA gradska uprava nabavila je ekološku brodicu Eko Rab vrijednu oko dva milijuna kuna koja je u mjesec dana probnog rada pokazala izvrsne rezultate, kazao je danas za Hinu rapski gradonačenik Zdenko Antešić.

Po njegovim riječima tijekom probnog rada prikupljeno je oko 300 vreća otpada i veće količine krupnijih metalnih otpadaka te automobilskih guma.

Brodica Eko Rab izgrađena je u brodogradilištu Nerezine, po narudžbi. Dugačka je oko 12 metara, a široka oko 3,5 metara. Razvija brzinu od 22 čvora, a pokreću je dva motora, svaki od 350 KS.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprema brodice omogućuje joj pri čišćenju obale i gašenju požara djelovanje s mora. K tomu, brodica ima opremu za sudjelovanje u spašavanju havariranih brodova te manevriranje u plitkom moru.

Veći dio novca za nabavku brodice osigurala je rapska gradska uprava, a brodicu sufinaciraju još primorsko-goranska županija, rapske tvrtke Vrelo i Merkur te Turistička zajednica Grada Raba.

Rad Eko Raba javnosti će biti predstavljen početkom rujna u rapskoj luci. U pokaznoj vježbi gašenja požara s kopna i mora, uz posadu brodice sudjelovat će rapsko Dobrovoljno vatrogasno društvo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara