Novi incident u Piranskom zaljevu

U VODAMA Piranskog zaljeva u ponedjeljak ujutro opet je izbio incident u kojemu su sudjelovali slovenski i hrvatski ribari, te policijska plovila s obje strane, javljaju slovenski mediji.

Glasnogovornik policijske uprave Koper Vojko Živec je izjavio da je slovenska policija opazila hrvatski ribarski brod koji je plovio "1,8 morske milje u vodama pod nadzorom slovenske policije", a kasnije je na isto mjesto došao i slovenski ribarski brod.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski mediji javljaju da je riječ o nastavku incidenata koji su zabilježeni i prošlog tjedna, te da hrvatski ribari u slovenskim vodama zapravo s morskoga dna vade školjke "jakovljeve kapice", alatom koji je prema slovenskim propisima zabranjen, a prema hrvatskima nije.

Komercijalna televizijska postaja POP-TV navodi danas da je premijer Anton Rop prilikom susreta s piranskim ribarima u subotu rekao da Slovenija s Hrvatskom želi "riješiti pitanje granice, ne samo na moru nego i na kopnu, te osigurati teritorijalni izlaz na otvoreno more i omogućiti da piranski ribari mogu loviti onako kako su lovili nekada - što dalje u Piranskom zaljevu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara