Novi incident u Piranskom zaljevu

NAKON nekoliko dana zatišja u Piranskom zaljevu je u ponedjeljak došlo do incidenta u kojem su sudjelovali ribarski i policijski brodovi, javljaju slovenski mediji.

Glasnogovornik policije u Kopru Vojko Živec potvrdio je da su "četiri ribarska broda iz Pirana i Izole" lovila ribu ispred Savudrije, odnosno "u zoni kontrole slovenske policije". Do slovenskih brodova najprije su doplovila dva hrvatska policijska broda, a nakon nekog vremena i jedan slovenski i ta je situacija potrajala nekoliko sati.

Direktor slovenske policije Darko Anželj u ponedjeljak, na konferenciji za novinare posvećenoj drugoj temi, da o incidentima redovito obavještavaju Ministarstvo vanjskih poslova koje onda diplomatski intervenira. Riječ je, kako je Anželjevu izjavu prenijela slovenska komercijalna televizijska postaja POP-TV, o incidentima koji se "ne rješavaju oružjem nego logikom pravne države".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenska policija tretira kao incidentne situacije uplovljavanja hrvatskih ribarskih brodova ili policije u zonu preko 300 metara udaljenu od hrvatske obale, dok za hrvatsku stranu crtu razgraničenja u zaljevu- do diplomatskog dogovora- predstavlja linija sredine.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara