Novi obrat: Mercator bi preuzeo Agrokor?

Foto: Index

NAKON što je Agrokor potvrdio svoju namjeru za preuzimanje Mercatora, slovenska Agencija za trgovanje vrijednosnim papirima započela je postupak nadzora. Rekao je to za slovenski Dnevnik direktor Agencije Damjan Žugelj koji nije želio otkriti više detalja o postupanju Agencije.

Todorić Slovencima: Agrokor je postigao ovakav uspjeh jer smo uvijek bili fer prema dobavljačima

Tajni sastanak: Je li prodaja Mercatora Agrokoru već dogovorena?

Pahor izbjegao pitanje o Agrokorovoj kupnji Mercatora: O tome će odlučiti regulatori

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenci strahuju da će Todorić iskoristiti Mercator za plaćanje Agrokorovih dugova

No, Dnevnik.si doznaje kako je Žugelj već poslao upit Agrokoru da pojasni svoju namjeru o preuzimanju, te dodaje kako bi Todorić mogao imati problema i s Uredom za tržišno natjecanje zbog eventualno prevelike koncentracije Agrokorovih trgovina na tržištu.

Također, direktor slovenskog Mercatora Žiga Debeljak u pismu upućenom Ivici Todoriću predlaže da Mercator preuzme hrvatski trgovački lanac Konzum, a Agrokor bi se u buduće koncentrirao na svoju proizvodnu diviziju kao osnovnu djelatnost.

Debeljak u pismu ističe i kako je iznenađen da Agrokor o svojim javnim najavama strateškog restrukturiranja u okviru kojeg namjerava preuzeti gotovo četvrtinu Mercatorovih dionica nije obavijestio Mercatorovu upravu u duhu "poslovne korektnosti".

Iz slovenske kompanije ističu kako se ne radi o namjeri preuzimanje dijela Agrokora već o prijateljskoj poslovnoj inicijativi da se ispitaju mogućnosti strateškog povezivanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara