Novi pokolj: Boko Haram ubio 24 osobe na na bdjenju na sjeveru Nigerije

Novi pokolj: Boko Haram ubio 24 osobe na na bdjenju na sjeveru Nigerije

Foto: FAH

DVADESET četiri osobe, većinom žene, su ubijene u pucnjavi Boko Harama na bdjenju uz pokojnikov odar, blizu grada Gulaka, na sjeveroistoku Nigerije, rekao je u petak mjesni čelnik za AFP.

Pucnjava se dogodila u selu Kudi, u četvrtak oko 21.00 sat po srednjoeuropskom vremenu, pri čemu su "ubijene 24 osobe, a više ih je ranjeno", rekao je Maina Ulamaru, bivši čelnik susjednog mjesta.

Glasnogovornik policije države Adamawe, Othman Abubakar, potvrdio je taj napad izvijestivši o manjem broju žrtava, 18 mrtvih i o "većem broju ranjenih".

Po Ularamuovim riječima, žrtve su bdjele uz odar mjesnog čelnika.

Pucali s motocikla

"Dojurili su na motociklima i zapucali na mnoštvo, ubivši 24 osobe. Većina žrtava su žene. Odnijeli su zalihe hrane, spalili kuće i otišli gotovo sat kasnije", rekao je.

Grad "Gulak je oslobođen od Boko Harama, ali borci još žive u okolnim selima. Izvode napade najviše radi nabave hrane", kazao je Ularamu.

U pobuni Boko Harama koji je sklopio savez s organizacijom Islamskom državom (IS), u sedam godina je poginulo više od 20.000 ljudi a 2,6 milijuna je raseljeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara