Novi poslijediplomski studij na osječkom Ekonomskom fakultetu

SENAT osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera odobrio je danas osječkom Ekonomskom fakultetu pokretanje poslijediplomskog studija "Financije i bankarstvo", koji će biti četvrti poslijediplomski studij na tom fakultetu.

U obrazloženju za pokretanje toga studija ističe se kako u Hrvatskoj na srodnim fakultetima nema tako koncipiranoga studija te da se ustrojem novoga programa u Hrvatskoj želi stvoriti međunarodno središte kvalitetnog poslijediplomskog studiranja iz područja financija i bankarstva. Napominje se kako hrvatsko bankarstvo u posljednjih nekoliko godina doživljava krupne promjene, s obzirom na utjecaj globalizacije i promjenu starih načela poslovanja pa je potrebno stvoriti znanstveno i stručno osposobljene kadrove koji će moći rješavati pitanja suvremenog bankarskog i financijskog poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Ekonomskom fakultetu ističu kako će se osigurati gostovanje priznatih domaćih i inozemnih stručnjaka iz tih znanstvenih područja, a dekan Fakulteta Željko Turkalj izvijestio je kako je na dosadašnja tri poslijediplomska studija iz poduzetništva, menadžmenta i marketinga upisano oko 300 polaznika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara