Novi požar kod Kaštel Sućurca

Nešto iza podneva dojavljeno je o novom požaru kod Kaštel Sućurca, prema prvim informacijama gori borova šuma, a fronta požara je oko 100 metara, izvijestio je u 13 sati Državni vatrogasni operativni centra MUPa u Divuljama.

Na požarište su upućene sve raspoložive snage sa splitskoga, trogirskoga i kaštelanskog područja, interventna vatrogasna postrojba MUP-a, pripadnici Hrvatske vojske iz Divulja te protupožarni zrakoplov kanader.

Oko 11 sati ponovno se razbuktao požar kod Vrlike, u miniranom području Koljana i Ježelića, te se širi istočnom frontom prema predjelu Bračev Dolac.

Požar borove šume na području Komina, kod Ploča, dojavljen je oko 12,15 sati. Vatrogasci su na požarištu, a u pomoć je poslan izviđačko navalni zrakoplov i protupožarni zrakoplov kanader.

Još uvijek nije ugašen požar u miniranom području kod mjesta Škare i Glavaci, u Ličko-senjskoj županiji, koji je planuo jučer oko 16 sati. Vatrom je zahvaćena površina od oko 300 hektara. Sa sigurnih pristupnih putova požar gase vatrogasci iz Otočca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas prijepodne planuo je požar u hrastovoj šumi kod Nadina, na Benkovačkom području, u Zadarskoj županiji.

Također danas iza podneva ponovno se rasplamsao požar kod istarskog ipsilona, na području Pule. Zatražena je pomoć zrakoplovnih snaga za gašenje, a detaljnijih informacija o požaru za sada nema.(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara