Novi Sad: Sud nenadležan za tužbu protiv hrvatskih novinara

Općinski sud u Novom Sadu proglasio se nenadležnim u slučaju tužbe Televizije Novi Sad protiv urednice i producenta emisije na hrvatskom jeziku "Tragom hrvatskim", te će postupak najvjerojatnije biti nastavljen pred Okružnim sudom. L

"Sud je prihvatio prigovor našega odvjetnika o nenadležnosti Općinskog suda u ovom predmetu", izjavila je za HINU nakon prvog ročišta prvooptužena, urednica emisije Dušica Dulić.

Ona je istaknula da je TV NS najavila da će uložiti prigovor na odluku Općinskog suda i da će predmet biti proslijeđen višoj sudskoj instanci, novosadskom Okružnom sudu.

Radio televizija Novi Sad podnijela je tužbu protiv producenta i urednice televizijske emisije na hrvatskom jeziku "Tragom hrvatskim" zbog toga što su kritizirali tu medijsku kuću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povod njihove kritike bila je odluka TV NS o neemitiranju polusatne emisije na hrvatskom jeziku "Tragom hrvatskim" koja se na njezinu programu prikazivala od 2001.

Prvom ročištu na Općinskom sudu u Novom Sadu prisustvovao je generalni konzul Generalnog konzulata RH u Subotici Davor Vidiš, kao i nekoliko novinara.

(Hina)xjsta ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara