Novi tehnički direktor VIPneta

Novi tehnički direktor VIPneta

MLADEN PEJKOVIĆ novi je tehnički direktor VIPneta, a ujedno i prva osoba koja je na to mjesto imenovana iz redova VIPnetovih menadžera. Na tom mjestu Pejković je zamijenio dosadašnjeg tehničkog direktora Kennetha Gregorya.  

Mladen Pejković diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Karijeru je započeo u HT Cronetu, a VIPnetovom se timu pridružio 1999. godine na mjestu voditelja Optimizacije i kvalitete mreže, gdje je bio odgovoran za visoku kvalitetu GSM mreže koja je ubrzo postala VIPnetov zaštitni znak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon samo godinu dana postaje rukovoditelj odjela Radio-frekvencijskog inženjeringa i novih tehnologija, koji je dizajnirao i optimizirao mrežu visoke kvalitete i ostvario populacijsku pokrivenost od preko 98 posto te osigurao potreban kapacitet za sve domaće i strane (roaming) korisnike.

Kao voditelj UMTS projekta od 2003. godine Mladen Pejković bio je odgovoran za evaluaciju različitih tehnoloških rješenja i potencijalnih usluga baziranih na trećoj generaciji mobilne telefonije te za preliminarni design UMTS mreže. Pod njegovim je vodstvom VIPnet prvi u Hrvatskoj implementirao i 7. svibnja 2003. prezentirao javnosti probnu mrežu treće generacije ostvarivši video pozive s četiri najveća hrvatska grada te prvi međunarodni UMTS poziv. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara