Novica Petrač pušten iz zatvora

NOVICA PETRAČ, sin Hrvoja Petrača koji je osuđen na tri i pol godine zatvora zbog otmice sina umirovljenoga generala Vladimira Zagorca, danas je oko podneva pušten iz zatvora, javlja HRT. Zbog dobrog vladanja odobren mu je, naime, uvjetni otpust četiri mjeseca prije isteka kazne.

Ivan Damjanović, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav u Ministarstvu pravosuđa, 22.ožujka izvjestio je kako je Povjerenstvo za uvjetni otpust 1. ožujka usvojilo molbu Novice Petrača te kako bi on do kraja travnja trebao biti pušten na uvjetnu slobodu zbog dobrog vladanja.

Sin Hrvoja Petrača je u zatvoru završio zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca, a zatvorsku kaznu je trebao izdržavati još četiri mjeseca. Povjerenstvo u kojemu su bili predstavnik Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, državnog odvjetništva, dva suca Vrhovnog suda te sudac izvršenja, zaključilo da nema zapreka uvjetnom otpustu te da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za takvu odluku.

Novica Petrač će se po izlasku iz zatvora morati redovito javljati sucu izvršenja, sve do 1. rujna kada mu istječe kazna.

Iako je Petračev sin na prvom suđenju poricao umiješanost u otmicu, na prošlogodišnjem ponovljenom suđenju Hrvoju Petraču, kao svjedok je izjavio kako iza otmice stoje on i Ivan Mateković, dok Hrvoje Petrač navodno nije bio umješan u cijeli slučaj.

Petračevu ocu Hrvoju, kao i njegovim suoptuženicima Trpimiru Jandreku i Zoranu Miletiću, 23. ožujka na Općinskom je sudu u Novome Marofu nastavljeno ponovljeno suđenje.

Njih se, naime, tereti da su u veljači 1996. prijetili Miroslavu Matkunu, direktoru poduzeća UNIT-V iz Varaždinskih Toplica, napali ga i pokušali od njega iznuditi milijun njemačkih maraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara