Novinar prokrijumčario lažnu bombu u britanski parlament

Novinar prokrijumčario lažnu bombu u britanski parlament
PRERUŠENI novinar britanskog tabloida Sun prokrijumčario je u četvrtak lažnu opremu za izradu bombe u britanski parlament, samo dan nakon što su prosvjednici koji se zalažu za lov na lisice izvrgnuli ruglu sigurnost parlamenta upadom u dvoranu za rasprave.

U drugoj velikoj sramoti u samo 24 sata za britanske dužnosnike sigurnosti, Sun je objavio da je njegov novinar Anthony France radio tri tjedna kao konobar u Donjem dom britanskog parlamenta.

Iako je sigurnost bila povećana nakon upada prosvjednika, novinar France je još uvijek u četvrtak uspio prokrijumčariti dijelove za izradu bombe, koji su uključivali baterije, žice i satni mehanizam.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografiran kako poslužuje čaj zamjeniku britanskog premijera Johnu Prescottu, novinar je ocijenio da je tijekom posla vrlo lako mogao postaviti bombu u zahodu ili u restoranu gdje je radio. Dodao je da bi bomba na to mjestu lako raznijela dvoranu Donjeg doma.

Ovaj slučaj natjerao je vođu vladine većine u parlamentu Petera Haina da izjavi kako su se potvrdili njegovi najveći strahovi zbog kojih je odlučno nastojao progurati strožije sigurnosne mjere u Donjem domu parlamenta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara