Novinarske ekipe na imanju na kojemu je bila sumnjiva krava

U POTRAZI za informacijom o navodnoj pojavi kravljeg ludila u Hrvatskoj brojne novinarske ekipe danas su boravile na obiteljskom imanju Ivana Cerančevića (54) iz Ivankova, nedaleko od Vinkovaca, za koje postoji sumnja da iz njegove štale potječe navodno zaražena krava.

U razgovoru s novinarima Ivan Cerančević je rekao da su "u četvrtak oko 15 sati u njegovu kuću došli ljudi iz Ministarstva poljoprivrede i rekli kako postoji sumnja da su tri krave zaražene kravljim ludilom, od kojih je jedna njegova, te da o tome ništa ne govorim". Drugih informacija o navodnom kravljem ludilu oko njegove krave nema, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon što sam se razvojačio 2002., kupio sam na kredit četiri krave, među kojima je bila i ova sumnjiva, i to iz domaće selekcije u jednom selu nedaleko od Vinkovaca", rekao je Cerančević. Dodao je kako je sumnjivu kravu prodao prošle subote kupcu čiji identitet ne zna, ali je vidio da je po kravu došao kamionom splitskih registracijskih oznaka.

Cerančević danas u štali drži devet goveda, od kojih pet muznih krava, jednog bika i tri teleta. Usto obrađuje deset hektara poljoprivrednog zemljišta s kojega, kako ističe, dobiva svu hranu potrebnu stoci.

Na štali, u kojoj se na imanju Ivana Cerančevića nalaze goveda, nema znaka karantene, niti upozorenja o sprječavanju ulaska u štalu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara