Novo prijeteće pismo Maroviću, Tadiću i Ljajiću

PREDSJEDNIKU Državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozaru Maroviću stiglo je još jedno pismo, u kojem se njemu, ministru za ljudska i manjinska prava SCG Rasimu Ljajiću i predsjedniku Srbije Borisu Tadiću prijeti smrću, pišu beogradske "Večernje novosti" od srijede.

Pismo je, piše list, u ured predsjednika Marovića stiglo uz redovnu poštu, a prijeteća poruka nađena je u omotnici s oznakama jedne specijalističke liječničke ordinacije iz Beograda. Poruka je napisana pisaćom mašinom, crvenim slovima na poleđini liječničkog nalaza jedne pacijentice te ordinacije.

"Crvena sablja i crvena sjekira vama i Borisu Tadiću, dr Rasimu Ljajiću, određuje smrtnu kaznu koja će se izvršiti svim mogućim sredstvima", glasi poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Večernje novosti" navode da je ovo treća prijeteća poruka koja je u proteklih 15 dana stigla u ured predsjednika Marovića. Prethodne dvije, pismo i razglednica, bile su upućene iz Italije, uoči nedavnog posjeta predsjednika SCG Francuskoj.

Predsjednicima Maroviću i Tadiću nedavno je smrću prijetila i dosad nepoznata "Srpska patriotska organizacija" iz Beča, te je austrijska policija nedavno, za vrijeme Marovićevog posjeta Beču, pojačala policijske mjere njegove zaštite.

I ministru Ljajiću, koji je ujedno i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom, u više navrata se prijetilo atentatom.

Sva trojica dužnosnika zalažu se za punu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, koja podrazumijeva i izručenje svih optuženih tom sudu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara