NTV emitirala videosnimku iz Beslana; Otmičari silovali djevojčice?

NTV emitirala videosnimku iz Beslana; Otmičari silovali djevojčice?

PREMA nepotvrđenim informacijama nekih ruskih medija videomaterijali koje su našla istražna tijela svjedoče i o tome da su se teroristi iživljavali i nad odraslima i nad djecom, da su čak i silovali sedmogodišnje djevojčice, dok su dvije teroristkinje izabrale dvojicu dječaka starijih razreda i natjerale ih da zadovoljavaju njihovu pohotu, prenosi agencija Nina.

Ruska televizijska postaja NTV emitirala je stravičnu videosnimku u trajanju od jedne minute i trideset sekundi koju su načinili otmičari, pretpostavlja se, prvog dana talačke krize u školi u Beslanu.

Da je snimka načinjena prvog dana pretpostavlja se zato što su taoci bili obučeni. Skinuli su se tek kada je vrućina postala zaista nepodnošljiva.

Kamera se jako trese, a otmičari su očito htjeli snimiti oružje kojim su raspolagali. Na snimci se nakratko mogu vidjeti maskirani otmičari, taoci koji sjede s rukama iza glave, a među njima veća količina eksploziva povezana žicom. Vidi se i minobacač. Na vratima se vidi žena, pripadnica otmičarske skupine, od glave do pete zamotana u crno.Na snimci se vide i žice koje povezuju dva koša s obje strane dvorane sa kojih visi eksploziv. Eksploziv visi i sa stropa iznad glava otmičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem kadru vidi se kako jedan od otmičara priprema veliki detonator pred očima talaca. Dječak uplašenog pogleda promatra teroriste.

Na podu dvorane vidi se velika crvena mrlja, a prema tragovima čini se da su otmičari nečije krvavo tijelo vukli po podu do vrata.

NTV nije naveo kako je došao do snimke.

Ruska tajna služba (FSB) ponudila je svotu u iznosu od 300 milijuna rubalja (oko 10 milijuna dolara) za bilo kakvu informaciju koja bi omogućila "neutraliziranje" čečenskih pobunjeničkih čelnika Shamila Basajeva i Aslana Mashadova, koje ruska vlada sumnjiči za opsadu škole u Baslanu, izvijestile su u srijedu ruske agencije.

FSB jamči anonimnost i sigurnost svima koji će omogućiti informacije. Objavljen je telefonski broj u Moskvi na koji se može nazvati tijekom 24 sata te tri telefonska broja na teritoriju Čečenije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara