o inicijativi da vinkovci postanu županijsko središte

Uoči sjednice vukovarskosrijemske Županijske skupštine, sazvane za srijedu, 22. listopada, na čijem će se dnevnom redu naći inicijativa nezavisnog vijećnika u Skupštini Dragana Papca o preseljenju županijskog središta iz Vukovara u Vinkovce, na današnjoj konferenciji za novinare Papac je objasnio razloge te inicijative.

Po njegovim riječima, inicijativa da Vinkovci budu županijsko središte postoji još od 1990. godine, a obnovljena je nakon Domovinskog rata kad je na čelu Županije bio Rudolf Koenig iz HDZ-a, a Papac je bio predsjednik vukovarsko-srijemskog odbora HDZ-a.

"Nažalost, u vrhu HDZ-a je procijenjeno da nije vrijeme da se krene s takvom inicijativom jer su bile pripreme za povratak u Vukovar. Prevladalo je, naime, mišljenje da će status županijskog središta pridonijeti boljem i bržem povratku u Vukovar", objasnio je Papac dodajući kako bi u današnjim okolnostima Vukovaru bio primjereniji status grada-heroja, a ne županijskog središta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nama koji smo sudjelovali u Domovinskom ratu Vukovar je istinski grad-heroj. Pitanje je, međutim, ako se Vukovaru službeno ne prizna taj status, hoće li on biti grad-heroj i za naše potomke", rekao je dodajući kako je siguran da bi njegovu inicijativu o preseljenju županijskog središta iz Vukovara u Vinkovce podržala velika većina građana Vukovarsko-srijemske županije.

Od vijećnika Županijske skupštine Papac traži da podrže ideju o preseljenju središta Županije iz Vukovara u Vinkovce te predlaže, ako inicijativa bude prihvaćena, da se građani o njoj izjasne anketiranjem.

(Hina) ždra dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara