O smjeni Miljenka Mesića na skupštinskoj sjednici u subotu

PREDSJEDNICA zagrebačke Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden za subotu je sazvala skupštinsku sjednicu na kojoj bi gradski zastupnici trebali odlučiti o smjeni Miljenka Mesića s dužnosti pročelnika Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša i člana Gradskog poglavarstva.

Postupak njegova razrješenja pokrenut je na prijedlog zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić i zagrebačke organizacije Hrvatske narodne stranke čiji je M. Mesić član.

Glavni razlog je njegovo ponašanje u Uredu gradonačelnice gdje je 30. travnja uoči sjednice Poglavarstva verbalni sukob između njega i čelnika "Dinama" i poduzetnika Zdravka Mamića prerastao u fizički, a sve zbog lokacijske dozvole za poslovni objekt u Vukovarskoj ulici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić koji je na čelu Zavoda od siječnja 2002. izjavio je da će ostati u HNS-u (prije je bio član Hrvatskih nezavisnih demokrata) i da će dokazati da je branio svoj dignitet te najavio konferenciju za novinare uoči skupštinske sjednice.

Upražnjeno mjesto člana Gradskog poglavarstva trebao bi popuniti Mislav Žagar, predsjednik zagrebačkog HNS-a, dok će na dužnost pročelnika doći stručna osoba izabrana javnim natječajem budući da je Žagar po obrazovanju diplomirani inžinjer prometa, a radno iskustvo mu je vezano uz obrtništvo i ugostiteljstvo, ističu HNS-ovci.

Svoje stajalište o smjeni Miljenka Mesića će uoči sjednice donijeti i zagrebački SDP-ovci, partneri HNS-a u zagrebačkoj gradskoj vlasti. Ne podrže li ih, zagrebački HNS-ovci najavili su da će to smatrati kršenjem koalicijskog sporazuma.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara