O stanju u oružanim snagama saborski Odbor raspravljat će u srijedu

PREDSJEDNIK saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ante Markov danas je izvijestio da će se proširena sjednica odbora o stanju u Hrvatskoj vojsci održati u srijedu u velikoj saborskoj vijećnici.

Na sjednicu su pozvani svi zastupnici, a bit će zatvorena za javnost.

Održavanje proširene sjednice odbora ovog je tjedna zatražio Klub zastupnika HSP/HKDU.

Kao razloge predsjednik HSP-a Anto Đapić naveo je napise u medijima i pisma visokih vojnih časnika o teškom stanju u Oružanim snagama.

Odbacivši tvrdnje o teškom stanju u Oružanim snagama ministrica obrane Željka Antunović danas je izjavila kako je proširena sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost dogovorena i prije zahtjeva kluba HSP/HKDU-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Kolegi Đapiću mogu zahvaliti što je istaknuo potrebu za takvom raspravom, a nadam se da će se u nju uključiti i sve ostale parlamentarne stranke´, kazala je Antunović na konferenciji za novinare.

Dodala je kako će osim nje i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga sjednici prisustvovati i ostali visoki dužnosnici Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, koji će sabornike upoznati sa stanjem u vojsci i njenim preustrojem.

O jednom pismu visokog vojnog časnika nedavno je na zatvorenoj sjednici raspravljao Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Predsjednik odbora Markov rekao je tada novinarima da s obzirom da pismo nosi oznaku vojne tajne ne može iznositi njegov sadržaj, kao niti reći ime autora, ali da će o svemu izvijestiti ministricu obrane i naldežne u Oružanim snagama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara