Obama: Michelle mi ne bi dala da se opet kandidiram čak i kad bi to bilo moguće

Obama: Michelle mi ne bi dala da se opet kandidiram čak i kad bi to bilo moguće

Foto: Twitter

IME aktualnog američkog predsjednika Baracka Obame neće se u studenome pojaviti na biračkim listićima na predstojećim predsjedničkim izborima, no čak i kad bi to bilo moguće, prva dama Amerika, Michelle Obama po njegovu priznanju ne bi mu dopustila.

Obama je u srijedu u sklopu svoje kampanje o ekonomskoj politici održao govor u Indiani, pozvavši birače da podupru njegovu Demokratsku stranku.

Jedan njegov pobornik iz publike je dobacio: "Još četiri godine", aludirajući na popularni slogan njegove druge kampanje iz 2012.

"Ne mogu", odgovorio je. "Ustavom je zabranjeno, a još važnije je da mi Michelle to zabranjuje".

Obama je kazao da očekuje kako će pobjednik utrke za demokratsku predsjedničku nominaciju biti poznat sljedeći tjedan nakon što Hillary Clinton i Bernie Sanders završe predizborno nadmetanje u Kaliforniji i New Jerseyu. Obama nije izravno podržao ni Clinton niti Sandersa, premda je izrazio divljenje prema Hillary Clinton, koju je imenovao državnom tajnicom pošto je osvojio svoj prvi predsjednički mandat.

Ne spominjući u govoru republikanskoga predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, Obama je kazao: "Ono što vam republikanci govore o ekonomiji nema uporište u činjenicama." Okupljenima je poručio da birači moraju znati izabrati između raznih vizija Amerike koje im se nude.

U skladu s američkim ustavom predsjednik države samo se jedanput može kandidirati za reizbor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara