Obama o Hillary: Neću biti njen čovjek broj 2!

BARACK OBAMA odgovorio je na špekulacije kako će se udružiti s Hillary Clinton i postati njen kandidat za potpredsjednika.

"Senatorica Clinton dobro se bori i zbog toga je poštujem. Svojski se trudi izboriti se za predsjedničku kandidaturu, ali želim da nešto svima bude jasno - ne kandidiram se za potpredsjednika. Želim postati predsjednik Sjedinjenih Američkih Država", kazao je Obama svojim glasačima za vrijeme skupa u Columbusu, u Mississippiju.

Ako bi itko trebao predlagati potpredsjedničke kandidate, to bi trebao biti on, smatra Obama. "S dužnim poštovanjem, imam dvostruko veću potporu od senatorice Clinton, imam više delegata od nje i nije mi jasno kako netko tko je na drugom mjestu može nuditi potpredsjedničku poziciju meni koji sam na prvom", kazao je Obama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama dalje tvrdi kako njegova konkurencija pokušava obmanuti glasače tvrdnjama da on nije spreman postati predsjednik. "Samo mi jedna stvar nije jasna. Ako nisam spreman postati predsjednik, zašto mislite da bih bio tako dobar potpredsjednik?".

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara