obavijest regosa samostalnim obveznicima uplate doprinosa za mirovinsko osiguranje

Regos je danas obavijestio samostalne obveznike uplate doprinosa za mirovinsko osiguranje da u idućih nekoliko dana mogu očekivati dostavu naloga za plaćanje doprinosa na temelju individualne kapitalizirane štednje, II. stupa, na kojem je iskazan ukupan iznos zaduženja za razdoblje od siječnja do travnja ove godine.

Ukupan iznos zaduženja predstavlja zbroj redovnih mjesečnih zaduženja doprinosa II. stupa prema rješenju koje je izdala i dostavila Porezna uprava. Na taj iznos nije obračunata zatezna kamata, a rok plaćanja je 15. lipnja. Eventualna dugovanja iz proteklih razdoblja nisu uključena u nalog za plaćanje.

Ako su obveznici doprinos već platili u cjelosti po rješenju Porezne uprave, nalog za plaćanje mogu zanemariti. U slučaju da su platili manji iznos od navedenog, obvezni su uplatiti samo razliku do punog iznosa. Eventualne dodatne uplate treba obaviti na broj računa i s pozivom na broj kao što je navedeno u dostavljenom nalogu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regos napominje da se nalozi za plaćanje doprinosa II. stupa neće dostavljati samostalnim obveznicima koji vode poslovne knjige prema Zakonu o porezu na dohodak i posluju putem žiro-računa.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara