Obersnel: Popijač je prije iskakao iz svake konzerve, a sad ga nema nigdje

Obersnel: Popijač je prije iskakao iz svake konzerve, a sad ga nema nigdje

Tekst: Z.J.
Foto: Željko Šop / Cropix

NA REDOVNOJ konferenciji za novinare riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je optužio Vladu RH što nije učinila ništa da spriječi katastrofalno stanje u brodogradilištu 3. maj. Prema Obersnelovim riječima, nakon prethodnih prosvjeda trećemajaca "ništa se nije pomaklo oko jamstava koja je država trebala izdati brodogradilištu za izgradnju četiri nova broda, zbog čega se ponavlja priča u kojoj su radnici bez plaća, a samo brodogradilište bez posla, što u ionako nezavidnoj situaciji samo stvara nove gubitke i štete", rekao je prvi čovjek Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radnici imaju potpuno pravo tražiti svoje plaće, a ne razumijem autistično ponašanje Vlade koja je samo trebala realizirati već preuzete obveze na koje trećemajci već mjesecima čekaju. Ovako svaki dan koji brodogradilište ne radi jer nema materijala i novca za rad, donosi novih najmanje 80.000 dolara gubitka. Posebno sam razočaran ministrom gospodarstva Đurom Popijačem koji je, dok je bio predsjednik HUP-a, doslovce iskakao iz svake konzerve sa spasonosnim rješenjima za sve i svašta. Od kada je u poziciji da uistinu rješava probleme, netragom je nestao, pa bi bilo dobro da nam možda pošalje svoju sliku, kad se već ne pojavljuje i šuti", rekao je Obersnel s njemu karakterističnom dozom ironije.

Tijekom konferencije Obersnel je obećao pomoći riječkome škveru. "Osobno sam razgovarao s nekim bankama s kojima Grad surađuje oko mogućnosti njihove suradnje s 3. majem", kazao je kratko Obersnel bez detalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara