OBILAZAK PARIŠKIH FILMSKIH LOKACIJA NOVA TURISTIČKA PONUDA

Želite li posjetiti parišku kanalizaciju poput Louisa de Funesa i Bourvila u filmu "Velika avantura" samo slijedite naputke turističkog vodiča "Pariz viđen na filmu" namijenjena filmoljupcima koji žele otkriti Pariz kroz lokacije tristotinjak filmova. L

U vodiču su obilježena mjesta u pojedinim četvrtima (vjerski objekti, muzeji, mostovi, parkovi, kipovi, diskoteke) na kojima su se snimali filmovi, s općenitim i kulturnim informacijama i šalama, te s popisom lokacija po njihovu nazivu i po nazivu filma.

Nakon iznimnog uspjeha "Amelie", Japanci i Nijemci rado posjećuju Ulicu Lepic i Cafe des deux Moulins na Montmartreu. Budući da ne mogu ući u Elizejsku palaču, mogu se prošetati do hotela Rohan poznatijeg pod nazivom Muzej nacionalnog arhiva koji ga zamjenjuje u "Absolument fabuleux" i "Šakalu".

Obožavatelji Sophie Marceau popit će vruću čokoladu u Cafe Angelina u Ulici Rivoli, poput junakinje "Bouma 2", dok će ljubitelji tradicionalnih pariških restauranta prezalogajiti u Ulici Montmartre, u Cochon a l'oreille, poput Audrey Hepburn i Caryja Granta u "Šaradi" iz 1963.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedaleko od tog mjesta, Escargot Montorgueil ugostio je uglednike poput Salvadora Dalija i Jackie Kennedy. U toj se zgradi, koju je Alexandre Trauner preuredio u filmski studio, Shirley MacLaine ("Slatka Irma") odmarala između snimanja.

Vodič uključuje i prizore iz filmova koji se još nisu počeli prikazivati u kinodvoranama, kao što je "The Big Fish" Tima Burtona, redatelja "Edvarda Škarorukog" i "Sanjive doline", koji je završio film na jahti "Excellence", najnovijoj u floti pariških jahti.

Vodič autora Francoisa de Saint-Exuperyja i Marie-Christine Vincent prvi je u zbirci vodiča, za kojim uskoro slijede "Jugoistok viđen na filmu" i "Jugozapad viđen na filmu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara