Obilježava se blagdan Svih svetih

DANAS obilježavamo bladan Svih svetih, spomen na svete mučenike koji se u kršćanskoj tradiciji slavi od IV. stoljeća. Središnje misno slavlje predvodit će  zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u crkvi Krista kralja na Mirogoju.

Oko Mirogoja je, da bi se izbjegla gužva, posebno reguliran promet. Zatvoren je sav promet od Stare Vlaške do Cesarčeve, Bakačeve i Pod zidom te je određen jednosmjerni promet ulicom Nova Ves od Vrančićeve do Degenove u smjeru juga.

Zabranjen je promet motornim vozilima osim autobusima ZET-a, TAXI vozilima, vozilima invalida i vozilima s važećim posebnim dozvolama Alejom Hermana Bollea od Bijeničke do Mirogojske ceste, te promet motornim vozilima osim autobusima ZET-a, TAXI vozilima, vozilima invalida i vozilima s važećim posebnim dozvolama u Mirogojskoj cesti od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea i Remetskom do Kamenitog stola, isto tako, zabranjuje se promet motornim vozilima osim autobusima ZET-a na Kaptolu i ulicom Kaptol.

Zabranjeno je i lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu ulicu, zatvoren je promet u Bijeničkoj ulici od Srebrnjaka do Laščinske 144, određen je jednosmjeran promet Bijeničkom ulicom od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka (smjer sjever), kao i u Ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka u Petrovoj ulici.

Zabranjeno je desno skretanje iz Petrove ulice u Ulicu Srebrnjak, osim autobusima ZET-a, TAXI vozilima, vozilima invalida i vozilima s važećim posebnim dozvolama.

Zabranjuje se promet motornim vozilima Oporovečkom ulicom od Ljubijske do Grižanske ulice, Grižanskom od Malekove do Oporovečke ulice i Novačkom od Potočke do Ulice Pesteri. Zatvara se za sav promet Aleja tišine, Mirna ulica i Mramorni prilaz, privoz istok na Staroj Oporovečkoj i Porovečkoj u zoni raskrižja Grižanska -Aleja Tišine, kao i na svim pokrajnim ulicama koje izlaze na Grižansku između Malekove i Oporovečke.

V.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara