Obilježavanje 1. svibnja u Osijeku

PROSLAVA Međunarodnoga praznika rada 1. svibnja u Osijeku se tradicionalno održava na lijevoj obali Drave, gdje su prigodan program organizirali Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i osječko Gradsko poglavarstvo.

Građanima je podijeljeno oko 2000 porcija graha s kobasicom, a proslava 1. svibnja nastavljena je kulturno-zabavnim i sportskim programom.

Regionalni povjerenik SSSH-a za Slavoniju i Baranju, Ante Krajina, izjavio je novinarima kako Sindikat ne može biti zadovoljan gospodarskim i socijalnim prilikama budući da je sindikalna košarica u toj regiji najniža u Hrvatskoj, a Osječko-baranjska županija 15. u Hrvatskoj po prosječno isplaćenoj plaći i treća po broju nezaposlenih osoba.

Zamoljen da komentira to što neki trgovački centri u Osijeku rade i na Međunarodni praznik rada, podsjetio je na zahtjev Sindikata trgovine Hrvatske (STH) da se zakonom regulira rad nedjeljom.

"Ako netko radi na ovaj dan, a sutra mu ne bude omogućen slobodan dan, postavlja se pitanje guta li globalizacija sve nas", rekao je Ante Krajina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara