Obilježavanje 90. godišnjice smrti pjesnika Frana Galovića

Na grob pjesnika Frana Galovića, na zagrebačkom groblju Mirogoju, cvijeće su danas položili predstavnici društva "Podravec" i koprivničkog ogranka Matice hrvatske odavši spomen književniku hrvatske moderne i pjesniku antologijske kajkavske zbirke "Z mojih bregov" o 90. godišnjici njegove smrti.

U ime društva "Podravec" govorio je Stjepan Bićan, a zatim književnik Pajo Kanižaj, dok je Dražen Ernečić, predsjednik koprivničkog ogranka Matice hrvatske, pročitao posljednje pismo Frana Galovića prijatelju Milanu Ogrizoviću, od 25. listopada 1914., napisano u rovovima na mačvanskom ratištu u vrijeme Prvog svjetskog rata.

Galovićeve pjesme govorili su glumci Martin Sagner i Vid Balog, a Bemian duet izveo je uglazbljenu Galovićevu pjesmu "Mojemu ocu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanost obilježavanja 90. godišnjice smrti Frana Galovića (1887. Peteranec - 1914. Radenkovići, Mačva) nastavljena je poslijepodne u Galovićevu rodnom Peterancu, u tamošnjoj osnovnoj školi koja nosi pjesnikovo ime, a završena je misom zadušnicom u crkvi sv. Petra i Pavla u Peterancu.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara