Obilježen dan grada Osijeka

Svečanom sjednicom osječkog Gradskog vijeća obilježen je Dan grada 2. prosinca, čime se obilježava ujedinjavanje triju zasebnih gradskih područja Donjeg grada, Tvrđe i Gornjeg grada u jedinstvenu gradsku cjelinu 1786. godine.

Obraćajući se sudionicima sjednice u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, gradonačelnik Zlatko Kramarić rekao je kako se idućih godina planira dovršenje nekoliko značajnih projekata poput obnove gradske tržnice, željezničkog kolodvora, središnjeg Trga Ante Starčevića, a planiraju se i daljnja ulaganju u komunalnu i prometnu infrastrukturu.

Kramarić je ocijenio kako "motive stagnacije ovoga dijela zemlje treba prije svega tražiti u neravnomjernoj raspodjeli političke moći", odnosno u "nedostatnoj participaciji političara s ovoga područja unutar postojećeg demokratskog modela vlasti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Hrvatska ima smisla jedino ako se svi njezini dijelovi ravnomjerno razvijaju, a za one prostore, koji se zbog nepovoljnih okolnosti, nisu mogli razvijati na poželjan način, središnja vlast mora iznaći rješenja kojima će stimulirati razvojne procese", ocijenio je Kramarić.

Zaslužnim ustanovama i pojedincima uručena su gradska priznanja, a Zlatna plaketa "Grb grada Osijeka za životno djelo" dodijeljena je veslačici Mirni Rajle Brođanac za iznimna postignuća u tom sportu.

(Hina)vuč vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara