Obilježena 13. obljetnica ATJ Lučko

ANTITERORISTIČKA jedinica (ATJ) Lučko danas je svečanim postrojavanjem, polaganjem vijenaca na spomen obilježje poginulim pripadnicima, te pokaznim vježbama obilježila 13. obljetnicu osnutka te specijalne policijske postrojbe.

Čestitajući pripadnicima ATJ Lučko pomoćnik ministra unutarnjih poslova Žarko Katić rekao je da je zadaća ove postrojbe, koja je u Domovinskom ratu bila jedan od temelja stvaranja hrvatskih oružanih snaga, izvršavanje najosjetljivijih zadaća, koje ne mogu riješiti redovite policijske snage.

Podsjećajući na stvaranje i ratni put ove postrojbe njezin zapovjednik Josip Čelić je kazao da su pripadnici Lučkog sudjelovali u svim značajnijim akcijama tijekom Domovinskog rata u kojem je poginulo 14, a ranjeno više od 50 pripadnika ATJ Lučko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da je ova jedinica u mirnodobsko vrijeme osposobljena za sve oblike borbe protiv terorizma, rješavanje talačkih kriza i najtežih oblika kriminala.

Pripadnici najelitnije hrvatske policijske postrojbe svoje su vještine pokazali i danas predočivši uzvanicima niz pokaznih vježbi, od svladavanja naoružanih napadača do zaštite VIP osoba.

Obilježavanju 13. obljetnice ATJ Lučko bili su nazočni i članovi obitelji poginulih pripadnika ove postrojbe u Domovinskom ratu, a šestorici najboljih specijalaca izaslanik ministra unutarnjih poslova uručio je prigodne nagrade.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara