Obilježena obljetnica pogibije policajca Željka MurkaZajednička izaslanstva MUP-a, međimurske Policijske uprave, grada Čakovca i HVIDR-e položila su vijence na Murkov grob i kod spomen-ploče na Društvenom domu u Mihovljanu, gdje je održan komemorativni skup.

"MUP čini sve da policija bude što bolje opremljena. Slučaj poginuloga Željka Murka, ali i nedavno ubojstvo policajca u Splitu, upozorava da je potrebno poboljšati zakonske propise glede sredstava prisile, koja policijski službenici mogu upotrijebiti u određenim okolnostima", rekao je načelnik Kabineta ministra unutarnjih poslova Dražen Krtanjek.

Policajca Željka Murka (33) ubio je Marsel Budimir (32) iz Zagreba nakon oružane pljačke poslovnice Varaždinske banke u Nedelišću 12. veljače 2003. On je nakon toga u Gornjem Kušancu za taoca uzeo Mirka Špicara, a pokušao je ubiti i Murkova kolegu policajca Stjepana Balića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoje zločine Budimir je lani osuđen na 27 godina zatvora, međutim, Vrhovni sud je tu kaznu poništio, a na ponovljenu suđenju na Županijskom sudu u Čakovcu Budimir je nepravomoćno osuđen na najveću kaznu - 40 godina zatvora.(Hina) xvhac yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara