Obitelji Ivić darovana još jedna krava i tele

ZAHVALJUJUĆI Požeškoslavonskoj udruzi stočara, obitelj Krešimira Ivića iz Vođinaca kod Vinkovaca, kojoj su u veljači uginule 23 krave zbog trovanja pesticidima u hrani, danas će dobiti još jednu kravu i tele.

Ta je udruga prije nekoliko mjeseci pokrenula akciju "Zlatna saborska krava", kojom je željela uključiti i saborske zastupnike u kampanju za pomoću tom obiteljskom gospodarstvu koje je pretrpjelo oko 25 tisuća eura štete. Svi saborski zastupnici (njih 151) pozvani su da sa sto kuna pomognu kupnji krave.

"Nažalost, pokazalo se da akciju sa saborskim zastupnicima nije bilo jednostavno organizirati. Do sada je prikupljeno 10.600 kuna, a krava s teletom koju danas darujemo Ivićima vrijedna je 13 tisuća kuna", rekao je predsjednik Požeško-slavonske udruge stočara Franjo Odobašić nakon današnjeg utovara krave i teleta koje će dobiti obitelj Ivić.

"Ako se saborski zastupnici ne odazovu, Udruga će platiti razliku čovjeku od kojega je danas kupljena krava", rekao je Odobašić, napominjući kako je "pomalo razočaran" što se nisu svi zastupnici odazvali.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi su se odazvali HSLS-ovci. Novac je uplatio u cijelosti i SDP, zatim HSS, te jedan dio HDZ-a i nekoliko nezavisnih zastupnika. Ne želim prozivati one koji nisu dali sto kuna jer za to nemam riječi", zaključio je Odobašić, podsjećajući kako je svojedobno Udruga stočara Požeško-slavonske županije vrlo brzo u akciji "Pomozimo stočaru u nevolji" za obitelj Ivić skupila novac za tri krave.

Do sada je, zahvaljujući donacijama, obitelji Ivić nadonađeno oko pola stada.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara