objavljena prva knjiga iz serije ´junaci domovinskog rata´

Objavljena je prva knjiga iz serije ´Junaci Domovinskoga rata ratne priče iz Domovinskog rata´, autora Davora Runtića.

U prvoj knjizi (88 str.) predstavljeni su Marijan Horvatić, Ante Špar, Mladen Karlić, Nenad Mirković, Marijofil Andrijanić, Miho Caput te Ive Lelas, Petar Vukić, Tihomir Vrdoljak i Andrija Andabak, koji su poginuli u obrani Hrvatske.

´Svi oni branili su Hrvatsku na početku Domovinskog rata u oskudnim uvjetima i na raznim bojištima, od Vukovara do Dubrovnika´, izjavio je Davor Runtić, koji kaže kako mu je glavni vodič u izboru junaka Domovinskog rata bila potvrda suboraca da se istaknuo junačkim djelima.

´U tom izboru nikada nisam koristio kavanske priče ili hvalisanje´, rekao je Runtić, koji je i sam bio ratni izvjestitelj iz istočne Slavonije.

Autor se u pripremi knjige služio metodom razgovora, ali i mnogim dokumentima, audio i video zapisima te novinskim vijestima.

Uredništvo u predgovoru knjige ističe kako je nakana autora i nakladnika - vinkovačke Neobične naklade i samoborskoga A.G. Matoša - napraviti biblioteku od dvadesetak knjiga u kojima će na popularan način biti predstavljeno dvjestotinjak junaka Domovinskog rata te spomenuto njih oko dvije tisuće.

´Kad je u pitanju Domovinski rat, nije potrebno ništa izmišljati jer su istiniti događaji snažniji od bilo kakve fikcije´, napominje Uredništvo, koje tom bibliotekom želi upozoriti na sve one moralne vrijednosti koje su krasile one koji su bez ikakvih zadnjih namjera stali u obranu domovine.

Sljedeća knjiga ´Junaci Domovinskog rata´ bit će objavljena početkom ožujka. Seriju distribuira na svojim prodajnim mjestima zagrebački ´Tisak´ po popularnim cijenama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara