Objavljene Vjesnikove nagrade za umjetnost

VJESNIKOVU nagrada za književnost "Ivan Goran Kovačić", koja se ove godine dodjeljuje četrdeseti put, dobio je hrvatski književnik Nedjeljko Fabrio za roman "Trimeron" u izdanju Nakladnog zavoda Matice hrvatske.

Odluke o tradicionalnim Vjesnikovim nagradama za umjetnost za prošlu godinu objavljene su danas na konferenciji za novinare u Hrvatskom kulturnom klubu.

Vjesnikovu nagradu za likovnu umjetnost "Josip Račić" dobila je Nina Ivančić za izložbu slika u Galeriji umjetnina u Splitu; nagradu za kazališnu umjetnost "Dubravko Dujšin" dobio je mladi glumac Luka Dragić za ulogu Arkadija Nikolajeviča Kirsanova u "Očevima i sinovima", predstavi HNK u Zagrebu, te za ulogu Melchiora Gabora u predstavi "Buđenje proljeća" u produkciji Teatra ITD.

Vjesnikovu nagradu za glazbenu umjetnost "Josip Štolcer Slavenski" dobio je skladatelj Miroslav Miletić za skladbu "Četiri godišnja doba" koju je skladao za Festival "Osorske glazbene večeri".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu "Krešo Golik" za doprinos nacionalnom filmskom stvaralaštvu dobio je Fadil Hadžić, jedan od osnivača Pulskog filmskog festivala, koji ove godine obilježava 50. obljetnicu postojanja.

Nagrade će se dodijeliti na dan Vijesnika, 24. lipnja, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Osim plakete i skulpture, laurati će dobiti i novčani iznos od po 25 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara