Objavljeni fotoroboti otmičara Madeleine McCann

GOTOVO godinu i pol nakon nestanka Madeleine McCann, objavljeni su fotoroboti muškarca i žene s kojima je navodno viđena svega tri dana nakon što je nestala iz portugalskog ljetovališta Praia da Luz.

Skice su napravljene prema opisu kojega je policiji dala nizozemska prodavačica Anna Stam, koja tvrdi kako je djevojčicu vidjela u Amsterdamu.

Maddie nakon Nizozemske viđena u Belgiji?

Prema pisanju britanskih medija, kako stoji u tajnim policijskim izvješćima kojih su se domogli, nekoliko dana nakon što je navodno viđena u Nizozemskoj, djevojčica nalik na Madeleine McCann je viđena i u Belgiji, što se uklapa u ranija policijska izvješća da ju je naručila i otela banda belgijskih pedofila. U dosjeu koji sadrži izjave svjedoka stoji kako je djevojčica ondje viđena tri puta.

Prvi put je Maddie u Belgiji viđena navodno samo 12 dana nakon nestanka, u vlaku za Bruxelles. Line Compere tvrdi kako joj je par s djevojčicom bio sumnjiv, jer nimalo nije nalikovala na njih. Nakon što je idućeg dana vidjela Madeleineinu fotografiju na televiziji, javila se policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primijetila sam nevjerojatno veliku sličnost između djevojčice koju sam vidjela u vlaku i Madeleine. Par s kojim je bila mi se nije činio nimalo blizak, a čini mi se i da su govorili različitim jezicima", stoji u izjavi 31-godišnje Compere.

Ponovno u vlaku, 12 dana kasnije, 27. svibnja prošle godine, na liniji od Bruxellesa prema Antwerpenu, jedan od putnika je primijetio usnulu djevojčicu nalik na Maddie, koja je bila u društvu muškarca u dobi od 40-ak godina. S djevojčicom u naručju, muškarac je iz vlaka izašao na stajalištu u Mechelenu.

Treći put je Madeleine navodno viđena 2. lipnja, u trgovini u Mouscronu, na zapadu Belgije. Prema riječima 33-godišnjeg Gillesa Crippiaua, bila je u društvu muškarca i žene, koji su razgovarali na engleskom. Rekao je i kako je djevojčica imala "upalo lice izmučenog djeteta".

I.M.
Foto: The Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara